Bikefitting

Dynamische bikefit

±2u30 à 3u

€240 (incl. BTW)

<18j: €190 (incl. BTW)

LEES MEER

Framemaatbepaling

±1u

€50 (incl. BTW)

Combi mogelijkheid dynamische bikefit nieuwe fiets

Lees meer

Schoenplaatpositionering

±20min

€30 (incl. BTW) per schoenenpaar

Lees meer

Dynamische bikefit

Dynamische bikefitting

Een dynamische bikefitting geeft een totaalbeeld over je bewegingspatroon. Er wordt gefocust op je lenigheid, houding, kracht, conditie en eventuele fysieke belemmeringen. We bestuderen de manier waarop je beweegt en hoe je je favoriete sport beoefent. De meeste fittings worden berekend door een computer, wij gebruiken onze vakkennis om te zoeken naar de meest ideale houding op de fiets. Hierbij wordt er geen rekening gehouden met gemiddeldes, enkel met de persoon die op de fiets zit. Want elke persoon is uniek.

Verschil statische bikefitting

De statische bikefitting is het opmeten van de ledematen waardoor je een gemiddelde kan berekenen, wat ongeveer je fietsmaten moeten zijn. Een statische bikefitting geeft geen totaalbeeld, het gaat enkel uit van een onbeweeglijk en objectief meetsysteem gebaseerd op een gemiddelde. Het houdt dan ook geen rekening met je persoonlijke uitdagingen, beperkingen, leeftijd, etc.
Iedereen heeft baat bij een bikefitting. Zeker bij aankoop van een nieuwe fiets met geïntegreerd stuur.

Dynamische bikefit

Duur: ±2u30 à 3u

Kostprijs: €240 (incl. BTW)

Kostprijs <18j: €190 (incl. BTW)

Maak een afspraak


Framemaat bepalen

Om te genieten van je fietsrit, is een goede fietshouding van belang. De juiste framemaat vormt hiervoor een goede basis. Deze is afhankelijk van een aantal factoren: je binnenbeenlengte, het type fiets, zithouding en je algemene lichaamsmobiliteit en -stabiliteit.

  • Duur: ±1u
  • Kostprijs: €50 (incl. BTW)

Het is belangrijk om een fiets met de voor jou passende framemaat aan te schaffen. Het voorkomt zadelpijn, knieklachten, rugpijn of schouderpijn.

Combi Dynamische bikefit

Wens je de framemaatbepaling te combineren met een dynamische bikefit van jouw nieuwe fiets? Dit kan perfect met onze voordelige combi formule!

  • Duur: ±1u30
  • Incl. Framemaatbepaling
  • Incl. Dynamische bikefit
  • Totale kostprijs: €250 (incl. BTW)

Schoenplaat positionering

Een goede fietshouding begint bij het juist positioneren van de voeten op de pedalen. Het is dan ook uitermate belangrijk dat de schoenplaatjes juist staan afgesteld, zodat de voeten op de meest natuurlijke, efficiënte en comfortabele manier de pedalen rond kunnen krijgen. Met de aankoop van nieuwe schoenen of bij het vervangen van je schoenplaatjes is het dan ook erg belangrijk dat de schoenplaatjes goed worden afgesteld. Zo staat je voet niet te ver naar voor of achter op de pedaal en wordt de voet niet in een onnatuurlijke positie gedwongen tijdens het fietsen.

  • Duur: ±20min
  • Optie aanvullen MTB/TT/Triathlon/CX
  • Kostprijs: €30 (incl. BTW) per schoenenpaar

Schoenplaatjes zorgen zowel op de mtb als op de racefiets voor extra veiligheid! Je hebt veel meer controle over je fiets omdat je ook met je voeten kunt controleren en druk kunt houden.